Efter översvämningen på Taxingebanan

Skyfallet den 29 juli som ledde till omfattande skador på banvallen mellan Hjorthagen och Marielund satte också sina spår på andra sidan Gripsholmsviken. Samtliga bilder är klickbara för större storlekar.

Detta är ingen trumma utan en kort bro, spännvid 0,85 m

Platsen är Torsholmsgärdet strax efter hållplatsen Sjöbygget på km 30+403 (se karta sidan 2 i konceptpresentationen), vänder man sig åt andra hållet ser man hur mycket vatten som har kommit nerför sluttningen.

Strömmen har skurit djupt

Här har banvallen helt och hållet spolats bort

Platsen för det stora raset  är nedanför Ekbacka gård straxt efter Hedlandet ungefär vid km 31+100 (Hedlandet ligger några 100 m bortom kurvan)

Ny sandstrand nere vid sjön

Nere vid sjön ligger en stor del banvallen som har legat på plats i 115 år, antagligen är en bidragande orsak till att skyfallet fick sådana konsekvenser att området har exploaterats och skogsmark har försvunnit som har kunnat bromsa vattenflödet. Vi kommer att lägga ner kulvertrör under banvallen för att minska risken för framtida ras.

Hålet i banvallen från Hedlandetsidan

Sjölundsvägen

Vid vägövergången vid Sjölundsvägen har en del av gruset under det nya spåret spolats bort, problemet är att vägtrumman som ligger parallellt med banan är för klen.

Även cykelvägen skadades vid Lotorp

Nedanför fastigheten Utsikten i Lotorp ungefär vid km 32+950 har vattnet även skurit ner i gång- och cykelvägen. Efter att dessa bilder togs har spåret grusats färdigt fram till Hedlandet och rundgångsspåret blivit klart.