Verkstadshelg V7 2018

Udda veckoslut betyder verkstadshelg hos ÖSLJ.
Lite kort om helgens arbeten, till Virå så har det skavts lager. Det nya koppelstångslagret ska nu passa som handen i handsken på tappen. En dubbelkoll skall dock göras innan loket kopplas upp igen.
På Hamra så har arbetet med att fräsa hornblocken fortskridit med goda resultat. Nu återstår inte mycket innan loket efter en mycket omfattande revision av hornblocken och kilarna åter kan sänkas ner på hjul och rulla för egen ånga igen.
På Emsfors så har rökskåpet fått sig ett andra lager färg, även skorstenen samt  luckan skall målas om. Vi har även börjart renovera kranar som är utslitna eller nära utslitna.
Lok 10 har fått lite mer färg på sig, en del saker skall justeras bla bromsen och durken skall göras färdig innan loket är klart för sommaren.

På motorlokssidan så kan vi rapportera att riktningsväxeln till loket Surahammar har provmonterats.  Ett par saker behöver göras om innan lådan kan fästas fast men loket håller sakta men säkert på att monteras ihop.
Och på Pyret så fortgår ommålningen, nu har förarplatsen målats samt det svarta partiet på loket har fått ett nytt lager färg. Både det gröna och det svart skall målas igen innan den röda linjen slutligen målas, vi passar även på att lacka durken till loket.

Koppelstångslager till Virå
Hornblock uppskruvade i Hamras ram
Emsfors rökskåp.
Röret från injektorn till ventilen mot pannan hänger på tork.
Surahammars riktningsväxel.
Pyret med första av två lager ny färg.
Durken till Pyret med första av många lager lack
Mörkret faller över verkstaden.