Museimässa i Norrköping

ÖSlJ deltog i den fjärde Museimässan i Norrköping, ett arrangemang i regi av Arbetets Museum som hade lockat ett femtontal utställare med spännvidd från Glommers hattmuseum till Smålands militärhistoriska centrum. På det transporthistoriska området var ÖSlJ i gott sällskap med spårvägsmuseet i Malmköping och militärfordonsmuseet Arsenalen i Strängnäs.

Museimässan hölls den 23 och 24 januari. Första dagen var branschdag och den andra dagen släpptes allmänheten in. ÖSlJ visade trycksaker, delar av souvenirsortimentet och diverse järnvägshistoriska föremål, men mest intresse drog kanske vår film från Motalalokens Dag förra året, som kördes non-stop på en plattskärm. Flera personer från ÖSlJ marknadsavdelning hjälpte besökarna tillrätta båda dagarna. På bilden markandschef Per Englund med ett par besökare den första dagen.

DSCF0459

Under branschdagen berättade företrädare för bussresebranschen och turistbyråsidan om hur de ser på samarbetet med museerna. Det framgick bland annat att endagsresorna med buss numera blir färre, eftersom pensionärerna, som är den stora resandegruppen, blir allt piggare och ordnar sina utflykter själva.

Inlägg tas bort 25 January 2016